söndag 9 augusti 2009

Arbetet fortsätter...

...men går inte lika fort längre. Det är tyvärr så att rivning går fortast! I måndags grundmålade vi kökstaket, det tog drygt fyra timmar med nackspärr som följd. Vi har nu bestämt oss för att anlita målare till det. För honom skulle det tagit ca 1,5 timme att grundmåla hela nedervåningen vilket känns betydligt mer effektivt! När taket väl är målat, med en grundning och två strykningar, kan vi börja måla väggarna!
I tisdags kom snickarna och började lägga askparkett på övervåningen. Det tog tyvärr mycket längre tid än vi hoppats på. Jag och maken har inte fått gjort något sen hantverkarna kom in i huset. Vi bara går och trampar! Vi hade velat spackla!! Imorgon fortsätter snickarna att lägga askparkett av samma sort på nedervåningen - hall och kök! Den gamla ekparketten och plastmattan i köket är utrivna. Maken har slipat bort lim och fiber från plastmattan så inte det ligger och luktar. Huset har en speciell unken 70-talslukt... Hur får man bort den där vi inte byter ytskikt (alltså i klädkammrarna)?
Den fula heltäckningsmattan i trappen är borta. Tackar! Trapp och spaljé skall så småningom målas vita, nu eller senare! Troligtvis om tio år;-)
Ja, det var en lägesrapport från huset med vita gavlar det!
/Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!