tisdag 13 januari 2015

Egen surdeg

 


Maken har börjat baka surdegsbröd! Han satte en egen surdeg här efter nyår och har nu bakat två gånger. Först blev det frallor och häromdagen blev det ett runt bröd och en limpa med hasselnötter, skållade fikon & dadlar. Gott! Vi blev inspirerade då vi fick ett gott surdegsvört-bröd på julafton. Tur att maken tog tag i det, jag hinner aldrig inte ofta ställa mig och baka... Tiden räcker inte för allt som skall göras! Alltid är det väskor som skall packas/packas upp, handling, lappar/scheman som skall skrivas på, städ, läxor, tvätt, sorterande, rensning, inköp; är det inte nya gummistövlar som behövs så är alla mössor borta...

Jag hoppas att baktrenden håller i sig... Han har i alla fall investerat i bakstenar & jäskorgar... Typiskt karlar att göra det så tekniskt & dyrt så fort de skall göra nåt, hhahhahaha!
/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!