torsdag 17 februari 2011

Barnkalasinspiration!



Långt innan inbjudningskorten ens skickats ut har vi idag förberett & pysslat inför Alvin kalas! Han fyller 5 år i mars. Temat för barnkalaset skall vara Bilar... En riktigt biltok är han min son och kunde varenda bilmärke redan som 2-åring, nu är det modeller som gäller. Förr lät det: Kolla en Chevrolet eller Renault men nu är det: Kolla en Clio, en Megan eller en Atos... Det är morfars gener...

Jag vill tipsa om vimplar, ett snabbt & enkelt sätt att få stämning! Tyg är såklart allra finast men papper så mycket enklare. Vaxduk kan vara ett alternativ eftersom det inte behöver fållas...
Vimpelinstruktion:
Gör en mall: markera mitten på kortsidan av av ett papper i lagom storlek.
Dra streck ifrån hörnen på motstående ände av pappret till mittstrecket. Så har det blivit en tiangel/vimpelform och du har en mall.
Vik sedan det papper du skall använda till vimplarna på mitten, lägg mallen på så att det bredaste sitter ihop (där viket är) och spetsen är fri... Rita och klipp. Limma på insidan av pappret och vik över (vik det om) ett snöre/band, använd en stans för att få samma bredd mellan vimplarna! Olalalllalalaa... Där har du dina vimplar! Lätt som en plätt! Eftersom bilar är temat står det Tut Tut längs vimpelraddan... Totalt gjorde vi 17 vimplar!

Till bordsplacering gjorde vi bilar och stämplade barnens namn på, vi vet ju inte om alla tackar ja men de var inte så jobbiga att göra... Funderar på om jag vill ha namnen större men det blir svårt när en del barn har så långa namn att de inte riktigt får plats då... Har en hel del funderingar på andra borddekorationer oxå, sånt här går jag igång på. Så roligt!

Alvin är sjuk så vi har varit hemma hela dagen och då får man ju passa på att göra lite sånt här!
/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!