tisdag 28 maj 2013

En helt ovetenskaplig jämförelse av matkassar


Efter att ha provat både ICA och City Gross matkassar utan att ha varit nöjda så har vi nu provat Mathem.se - Tastelines matkasse och Linas  matkasse - Barnkasse med ett mer positivt omdöme! ICA hade mycket halvfabrikat och all mat smakade likadant. City Gross hade bara billiga produkter (Favorit) men färska råvaror som gav mycket mat. Tyvärr smakade all mat likadant och det var tyvärr inte särskilt gott! Tasteline och Lina har fina råvaror, ekologiskt/kravmärkt och goda spännande rätter. Vi provar ett par veckor till och eftersom Linas bara går att få varannan vecka kör vi båda parallellt! Linas fruktkasse har vi också provat till belåtenhet; i första kassen fick vi bananer, melon, gröna och röda äpplen, nektariner, rabarber och päron. Fördelen med Mathem.se är att vi kan beställa till fil, mjölk, frukt, bröd eller annat och få med det i leveransen! Vad har ni för erfarenheter av dessa matkassar!? /Lisa

4 kommentarer:

 1. Hej vi har haft Linas i ett par år, mycket nöjda men slutade då dottern är vegan och jag inte äter gluten under en testperiod så det blev mycket som inte funkade. Från början tyckte barnen att det var som att gå på restaurang varje dag Linas serverades men man vänjer sig. Och sen är det inga problem om man har tonåringar att sätta dom på att fixa en middag om dom är hemma först. Roligt att testa lite udda ingredienser som man tidigare bara tittat lite på i affären men som nu är favoriter. Carina Edhager

  SvaraRadera
 2. Vi har haft Linas i flera år, först originalkassen länge och nu sen ett år tillbaka har vi Barnkassen. Vi har aldrig haft anledning att byta utan är mycket nöjda. Det enda som krånglar till det lite är att dottern är glutenintolerant och vi ofta äter samma pasta som hon så det blir lite väl mycket grejer över. Men vi sparar dem till fest och ger bort vad vi kan så det är ändå ok!

  SvaraRadera
 3. Hade Linas flera år och var mycket nöjd i början. Gillar recepten, att där finns en vegetarisk rätt och kul tillbehör.

  Tyvärr sprack det genom att leverantörerna började slarva med råvarorna. Frukten var trist och ganska ofta dålig. Grönsakerna var minimala och höll inte längre mer än några dagar. Det som sedan blev tungan på vågen var den extremt illaluktande fisken jag erhöll varje gång. Några gånger var den till och med så dålig att vi blev illamående.

  Har nu Mat och Ro. Väldigt bra råvaror men lite tristare och för mycket korv.

  SvaraRadera
 4. Har haft Linas Matkasse i snart ett år. Från början hade vi Normalkassen men sen Inspirationskassen. Så mycket god och variationsrik mat har jag inte ätit på många år. Men det blir mycket pasta, matkorn(afrikamat enl. svärsonen) mm. Men det är bättre i matlådor än potatis. Vi är två vuxna så det blir mycket matlådor. Varje middag räcker oftast till fem portioner.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!