Godaste tårtan
Recept från ELLE Vin & Mat
Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl Kellogs Rice krispies
½-1 dl hackad mörk choklad
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
3 dl vispgrädde
Färska bär
Blanda äggvitor, socker & ättikssprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krisies &
mörk choklad. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i
125 grader i ca 1½ timme mitt i ugnen. Låt svalna.
Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen
tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Gör gärna 1½ sats kräm!
Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter vispad grädde. Garnera med färska bär!
Så lätt att göra - så ljuvlig att äta!
Kram Lisa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!