lördag 28 juli 2012

Marängtårta



Godaste tårtan
Recept från ELLE Vin & Mat

Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättikssprit
3 dl Kellogs Rice krispies
½-1 dl hackad mörk choklad

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt

3 dl vispgrädde
Färska bär


 Blanda äggvitor, socker & ättikssprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krisies & 
mörk choklad. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i 
125 grader i ca 1½ timme mitt i ugnen.  Låt svalna.

Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen
 tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Gör gärna 1½ sats kräm! 
Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter vispad grädde. Garnera med färska bär!

Så lätt att göra - så ljuvlig att äta!
Kram Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar! Det uppskattas! Roligt att veta vem Du är, som kikar in här!