torsdag 30 juni 2011

Vacker patina


En helt fantastiskt vacker dörr, i riktigt shabby stil, står lutad mot en husvägg i min trädgård. Far min tyckte att den skulle sitta på lekstugan efter skrapning & målning. Men jag har tänkt mig en lekstuga i funkisstil och tyckte inte dörren passade då. Sen är den alldeles för fin för att skrapas! Men vad göra med dörren?! Funderar på att sälja den... Jag hade kunnat ha den i vardagsrummet som ett konstverk/tavla men det skulle maken aldrig gå med på! Så vacker...
Kram Lisa

onsdag 29 juni 2011

Snabbpiff

Har inte så många gardiner i mitt hem... Men kände för att pröva igen i sovrummet. Hade tyg liggande, som jag köpt billigt på IKEA till ett annat projekt som aldrig blev av. Jag vek det och hängde upp med krokar... Snabbfixat! Det blev jättefint och ombonat så nu får symaskinen dammas av! Plättar-i-luften är mysiga växter som gör mycket för hemtrevnaden! Två stycken fyndades hos blomsteraffären jag bor granne med...
Idag har vi varit hos farmor och sen har det snickrats lite på lekstugan! Imorgon skall jag åka ensam till Göteborg! Skall bara strosa runt och så träffa en gammal kollega, eller före detta kanske jag skall skriva då hon är många år yngre än den här gamla bloggerskan!
Kram Lisa

tisdag 28 juni 2011

Turist på hemmaplan!



Igår tog vi tåget till Göteborg! Där åkte vi runt på spårvagnarna och sedan tog vi Paddanbåten runt stan... Underbart väder, glada barn & makens första semesterdag... Börjar bra! Som sällskap fick vi min moster med barnbarn - barnens syssling. Det var roligt!
Idag har vi varit vid havet... Har knappt varit på en strand sen jag blev mamma... Två timmar klarade jag av att göra ingenting, eller ja, jag åt ju konstant, mat, fika, frukt, sand?! Jag blir så rastlös! Nu ikväll har vi målat lekstugan, första stykningen efter grundningen... Imorgon får den tak, sen skall den målas invändigt. Sen, ja sen får jag inreda!
Kram Lisa

måndag 27 juni 2011

Lekstuga...

Lekstugegolvet (alias barnens solterass) har varit klart ett tag... Nu i helgen reglades det och panelen spikades på plats. Tack snälla pappa & mamma! Idag har maken grundmålat. Inomhus skall det oxå bli vitt, såklartt! Mer jobb imorgon... Härligt, här behöver ingen gå sysslolös!
Kram Lisa

söndag 26 juni 2011

Loppis & kalas

 Min fina pojke, som spanar ut över ängarna

Idag for barnen, mor & jag några mil norrut på Gårdsloppis... Blev inbjuden via facebook av en vän! Ryktet sprids om loppisgalna Lisa - fortsätt så. Vi fyndade lite, lekte & fikade i gröngräset, stannade till en sväng på Stenungs torg, sen hem och kolla till gubbarna (make & pappa) som bygger lekstuga! Precis innan vi åke på kusinens 11-årskalas blev jag av med mina ekstolar (Blocket) och blev några hundra kronor rikare!
Nu måste jag koja, imorgon skall vi ta tåget till Göteborg för att åka spårvagn & Paddan... Det skall bli så kul! Maken har semester och det fina vädret tycks ha återvänt. Nu saknas bara lite sommarvärme!
Kram Lisa

lördag 25 juni 2011

Tips mot kalasfläckar!

Efter helgens midsommarkalas blev det en hel del fläckar på min dyra fina duk (två vita lakan från IKEA för sammanlagt 30 kr)... Chokladsås bland annat, som barnen hellre ville ha än jordgubbar!!! Har ni hört? Men då blev det fler röda härligheter till alla vuxna och det var ju inte helt fel!
Blev för någon vecka sedan tipsad om Remol av min goa vän Jenny. Hade ingen aning om att det fanns ens! Men jag köpte hem det med en gång och provade det nu idag! Helt suveränt, lakanen - hrmpf - duken blev som ny och alla kökshanddukar jag slängde med blev oxå aningen vitare & fräschare! Tack för det tipset, jag skickar vidare det till er som läser här... Finns i mataffären.
Kram Lisa

fredag 24 juni 2011

Trevlig Midsommar!

Välkomstdrink

 Bordsplacering/Dekoration

 Ekologiska snapsar från Snälleröds

 Hela bordet - sex vuxna & sex barn

 Åh, vad det är gott med mat!

 Pavlova

Vill bara önska alla en Trevlig Midsommarhelg! Är själv helt slut efter mat, tårta & dans!
Kram Lisa

torsdag 23 juni 2011

Vit lycka!


I flera år har jag knappt velat gå in i mitt kök därför att det stått ett massivt ekbord där... Hua! Jag tycker verkligen inte om dessa ekmöbler som invaderade världen för ett antal år sedan! Stolarna har åkt ut en efter en och bordet har täckts med diverse vaxdukar men känslan av orange ek har alltid funnits där. Men nu - bordet är vitt, vitt, vitt och så mycket finare! Vi måste nog stryka det en gång till men jag kunde inte vänta med att ta in det! Av naturliga skäl (läs; barn) har jag lagt en transparent vaxduk ovanpå. Nu skall vi måla soffbordet i valnöt oxå. Färg? Vit såklart! Provar just nu ett svart runt soffbord men det blev för mörkt till grå matta och mörkgrå soffor! Jag fixar vidare genom livet...
Kram Lisa

onsdag 22 juni 2011

Sill i dill

Här håller vi på med midsommarförberedelser för fullt! Och jag som inte ens äter sill...
...dansar gör jag inte heller men några varv runt stången får det bli, fast inte runt vår. Den är bara prydnad... Gästerna får klä den med blommor på fredag!
Nu skall jag natta barn. Vi läser Vett & Etikett barnböcker. Meningen är att de skall lära sig säga t ex förlåt...
Kram Lisa

tisdag 21 juni 2011

Solskydd


Vi hade planer på att skaffa en markis till framsidan. Det blir riktigt stekhett där och så även i köket... Vi satte upp den gamla vi hade men den råkade gå sönder och togs ner förra sensommaren. Under våren har vi provat solsegel, som kändes sådär... Vi trodde vi köpt ett trekantigt men tyvärr hade det fyra sidor. Det senaste nu är att vi monterat rullgardiner, inte mörkläggande, i köket. Jag blev jättenöjd! Vi får se om det räcker, annars skaffar vi en markis till nästa vår/sommar. Baksidan har dock fått sig en rak svart markis. Skönt när man skall sitta där och äta och vi vistas ju mer på den bakre sidan av huset...

Idag har sonen & jag varit på Ica och storhandlat... Vi hade det så trevligt så. Skönt (ibland) att umgås med ett barn i taget och han skötte sig så bra... Han fick välja en sommarpresent och det blev Bockia till honom och en stor flaska Hello Kitty såpbubblor till lillasyster så ikväll har vi härjat lite i trädgården!
Kram Lisa

måndag 20 juni 2011

Frågor av sin tid...

Var är sommaren & värmen?! Någon som vet? Jag vill inte ha en kall & regnig midsommar...
Har idag haft besök av gamla grannar, himla trevligt! Barnen lekte så fint så, både inne & ute...  Men varför är geggamojja så evinnerligt roligt!?
/Lisa

söndag 19 juni 2011

Grönt på kvist

Olivträdet vi tänkte kasta har fått nya knoppar! Man skall visst inte kasta nå´t!?

Idag har jag varit försäljare på en bakluckeloppis/bagageloppis. Jag packade hela bilen full med grejer & kläder och for dit! På grund av ösregn kunde jag inte packa upp allt och det var inte så många besökare, men jag fick sålt en hel del ändå - gamla burkar, hyllor, kläder, skor, köksgrejer, leksaker med mera. Men mycket fick tyvärr följa med hem igen! Sen handlade jag förstås av de andra stackarna som kämpade med presenningar, paraplyer & tält för att skydda sina pinaler... De visas upp här efter vissa justeringar, hm sprayfärg...

God natt! /Lisa

fredag 17 juni 2011

Gräset är grönt

Stämplat en skylt som skall sitta på grinden mot baksidan... Satte tyvärr E åt fel håll, får väl göra om den vid ett senare tillfälle!? Men den får duga tills vidare...

Trevlig helg önskar jag alla fina som kikar in här!
Kram Lisa

torsdag 16 juni 2011

Söta...


...blusar & klänningar är något jag fått dille på! Har köpt flera av båda senaste veckorna, både nytt & begagnat. På min Loppis kan man göra fina klädfynd, men nu är den ju tyvärr sommarstängd. Skulle visst ha öppet några dagar på Marstrand så jag får väl ta en sväng dit då!? Blusen på bilden fyndades på MQ-rean, en butik jag knappt aldrig går in till men i bland så! Köpte denna blus och ett vitt linne med knappar fram...  Men nu får jag hålla i mina slantar, vill ju ha råd med lite mat i sommar oxå... Ser fram emot att börja jobba och dra in kulor till hösten men först magisteruppsats... i tio veckor!! Känns inget vidare, skulle velat vara klar Distriktssköterska nu!
Nu skall vi upp till våra finfina vänner på lunch & lek, det skall bli så mysigt! Kram Lisa

onsdag 15 juni 2011

Finbesök & kalas

 Bukett från Fröken Ros

Idag kom min lillasyster Sara på besök med sin lille gosse. Mysigt! Jag fick en jättefin bukett blommor! Tack! Vi lekte, pratade, åt lunch och innan vi åkte till pappa som fyller år idag gjorde vi ljus (!) med barnen... Sen var det kalas hela eftermiddagen/kvällen med tårta, bullar, kakor, jordgubbar & glass, sen mat! Som jag fikar nu har jag väl snart gått upp allt som försvann i våras... Pappsen har inte så bra värden på BMI och midjemått så jag måste nog försöka skrämma ut honom i spåret snart!
/Lisa

tisdag 14 juni 2011

Beslut

Det blir till att måla om kökssoffan iallafall, tack Nelli för det beslutet - Grrrr!
Kram mamma/Lisa

måndag 13 juni 2011

Nybakat & ny korg


I helgen bjöd jag familjen på nybakade kardemummamuffins med crunch på, serverat i senaste loppisfyndet... Har sprayat skönheten vit! Köpte den egentligen till Nellis lekstuga. Får se om den hamnar där eller blir kvar i köket!? Frågan är om det blir någon lekstuga alls för den delen!?

Med sorg i hjärteroten besökte jag idag min kära loppis för terminens sista öppna dag. Vad skall jag nu roa mig med?! Det är konstigt, här på västkusten tar loppisarna semester medan man tex i skåne ser loppisskyltar överallt och loppistiden liksom blomstrar nu... Borde vara nåt längs Marstrandsvägen för alla turister, och mig?! Kanske skall öppna en själv?

Kram Lisa, en yr sån...

söndag 12 juni 2011

Snyggo!

Inmyhouse.se

Ett snyggt H i återvunnen plåt från House Doctor skulle jag inte tacka nej till! Har spanat på dessa bokstäver ett tag... Paret som hade festen igår hade sina förnamns första bokstäver på en hylla, snyggt! Jag vill oxå... Men det är klart, de är två vuxna som arbetar heltid. Det blir lite skillnad mot en familj där en arbetar heltid med några föräldralediga timmar/vecka och en fattig student! Jag får tänka så... Men ändå, drömma kan jag ju fortsätta göra!
Kram Lisa

lördag 11 juni 2011

Cykelutflykt!

På förmiddagen gjorde vi en liten cykelutflykt med fika i det gröna! Mysigt... Vi byggde kojor och gungade i en trädgunga. På hemvägen stannade vi till på en lekplats, såklart... Det behöver inte vara så märkvärdigt för att uppskattas av de små liven!
Nu är barnen hos farmor  & farfar för vi stora skall gå på fest! Vi skall komma hungriga, törstiga & spelsugna, det låter det! Ser fram emot en trevlig & solig kväll...
Kram Lisa

fredag 10 juni 2011

Hjärtan på tråd

 Grå kruka från Fröken Ros, gåva från svärmor...

 Ampel från Klocktornets blommor, köpt för flera år sedan
Tapeter från Cole & Son

Har kostat på mig några underbara Hjärtan-på-tråd, mitt hem känns inte komplett utan dem... Älskar dessa små underverk. Så fina! Såg en första gången 1997 på expeditionen på den folkhögskola där jag bodde & studerade under ett år. Den var planterad i en gammal kaffekopp och stod högt upp på en öppen spis/kakelugn och de långa rankorna hängde ner... Jag blev överförtjust och kärleken håller i sig! Tokig? Jag vet... Kram Lisa

torsdag 9 juni 2011

Väggen blommar

Väggen i Nellis rum blommar mera sedan igår... Den vita lampan köptes på IKEA för längesen och de två rosa/cerise är nyinköpta loppisfynd! Lillskruttan går och tänder dem hela tiden och är såååå lycklig! Alvin däremot blev ledsen, för han har bara en vägglampa, en blå stjärna från IKEA. Grön av avund blir man som storebror då!
Idag hade vi planerat att åka till stranden och bada, eller nja, doppa fötterna i salt vatten iallafall, men här regnar och är grått! Det får bli andra aktiviteter... Bakning & pyssel!
/Lisa

onsdag 8 juni 2011

Min fina familj!


Maken, dottern & sonen... Så fina ni är! Bilder från helgens dop.
Kram Lisa

tisdag 7 juni 2011

Trädkramare?

 Alpvide

från Hartill i Jörlanda/Stora Höga

I söndags inhandlades äntligen ett exemplar Alpvide... Mitt favortitträd! Det tillhör familjen Salix och systern Hängsälg är planterad på vår framsida. Jag har hittat min absoluta älskling bland handelsträdgårdar, nämligen Hartill mitt emellan Jörlanda & Stora Höga, ett par mil norr om Kungälv. Besök vid tillfälle! Vilka kunskaper och vilka bra tips man får om olika växter, kombinationer och planteringar. Skall ni planera en trädgård så åk dit! 

Nu har mina barn redan haft sommarlov i en vecka och skall inte jag jobba något så har de ledigt till 22 augusti... Det kommer bli en lååååång sommar!
/Lisa

måndag 6 juni 2011

Barnens Dag


Svenska Flaggans Dag & Barnens Dag... Ja, idag ordnade Romelanda församling (Svenska kyrkan) en dag för våra barn! Fullt med glada människor, aktiviteter, sol & värme! Barnen hoppade i hoppborgen, red ponnyridning (Nelli sken som en sol), fikade, lekte, gick tipspromenad... Dessutom fanns det femkamp, ansiktsmålning, egen T-shirtstillverkning, trollkarl, uppträdanden på scen, TV-spel med mera. Vilken härlig & rolig dag, hoppas det blir tradition!?
/Lisa

söndag 5 juni 2011

Utflykt

Idag har vi varit på utflykt hela dagen lång... Först hälsade vi på min handledare från senaste praktiken, sen fika & lek vid havet... Lite shopping och så glass vid en annan strand. Till sist hamnade vi hos min moster med familj... Vilket härligt sommarväder vi har!
Kram Lisa

lördag 4 juni 2011

Storstädning

Min absoluta favorit Lavendel

I helgen har vi röjt och ordnat till det i garaget! Härligt! En vägg har tagits ner, heltäckningsmattan (!) är väck och förvaring ordnad! Carporten kunde således tömmas & sopas och vad passar då bättre än att piffa till det med en Lavendel på trappan?! Krukan fick vi i inflyttningspresent av goda vänner, då med en Bollkryss i, Välkommen-skylten är en gåva av några andra vänner. Vad hade man gjort utan vänner?
Kram Lisa

torsdag 2 juni 2011

Plåtpresent

Idag har vi varit på dop hos barnens minsta kusin Melker! En sån här snygg bil hade vi köpt i present till honom. Den är köpt hos nätbutiken Huset på landet, klicka på länken för att komma dit... De har mycket fint till barn & barnrum!
Jag är Melkers fadder och fick hälla vatten i dopfunten. Sen fick jag äran att ta emot gossen från prästen efter dopceremonin. Det lilla hjärtat stensomnade i min famn under Tryggare kan ingen vara...
Kram Lisa

onsdag 1 juni 2011

Ljuvliga dofter

Idag har jag planterat Lavendel i mängder! Köpte två 6-pack på Blomsterlandet & det doftade underbart i bilen på väg hem! Det kommer bli svårt att fylla med växter där vi grävt bort,  jag vill ha några få sorter och så mycket av dem istället för en massa olika arter & blommor... Det blir nog snyggast! Men allt kommer inte ske iår. Eller?
Kram Lisa

Pst. Imorgon skall jag vara fadder på älskade lille M:s dop...Förhoppningsvis är vi alla friska & krya så vi kan åka hela familjen!